Ale fajne połączenie!
Już od jesieni tego roku LOT poleci z Warszawy do Kolombo na Sri Lance. Rejsy będą obsługiwane sezonowo od 3 listopada do 28 marca trzy razy w tygodniu nowoczesnymi Boeingami 787-9 Dreamliner.
Kolombo to już siódmy azjatycki kierunek dalekodystansowy w rosnącej siatce polskiego przewoźnika i pierwsze regularne połączenie otworzone z myślą o turystach szukających zimowego egzotycznego wypoczynku.
Bilety są już dostępne w sprzedaży m.in na stronie lot.com oraz tutaj
Boeingi 787-9 Dreamliner LOT-u będą obsługiwały połączenie między Warszawą a Kolombo w sezonie zimowym. Pierwszy rejs jest zaplanowany na 3 listopada br. Połączenie będzie realizowane do 28 marca 2020 r. trzy razy w tygodniu, według następującego rozkładu:
LO 069 WAW-CMB 15:35-05:10(+1) > środy, piątki, niedziele
LO 070 CMB-WAW 07:35-13:30 > poniedziałki, czwartki, soboty
W ten sposób LOT zagwarantuje najkrótszą podróż na Sri Lankę pasażerom z Polski, ale również z wielu innych krajów Europy.
Dzięki doskonałej współpracy z biurami podróży Dreamlinery LOT-u co roku latają do wielu egzotycznych miejsc na świecie chętnie wybieranych jako kierunki egzotycznych wakacji. Cieszę się, że możemy dziś wykonać kolejny krok i ogłosić uruchomienie pierwszego regularnego połączenia dalekiego zasięgu, które będzie obsługiwane w sezonie zimowym z myślą o turystach z Warszawy i innych miast Europy. To dla nich najkrótszy i najwygodniejszy sposób by dostać się na piękne plaże Cejlonu – mówi Rafał Milczarski.
Nowe połączenie będzie wykonywane najnowocześniejszymi samolotami szerokokadłubowymi świata – Boeingami 787-9 Dreamliner.
W każdym z nich pasażerowie mają do dyspozycji trzy klasy podróży:
– LOT Business Class z fotelami rozkładającymi się do pozycji płaskiego łóżka oraz kuchnią niczym z najlepszej restauracji;
– LOT Premium Economy Class z większą, indywidualną przestrzenią, wygodnymi fotelami z podnóżkami, podparciami dla ud, stolikami koktajlowymi i bogatym menu
– LOT Economy Class z nowoczesnymi fotelami z indywidualnymi ekranami rozrywki pokładowej i gniazdami USB oraz świeżymi i urozmaiconymi posiłkami serwowanymi podczas rejsu. Na pokładach znajdą się również produkty zawierające elementy regionalne.
Treść wpisu pochodzi z informacji prasowej przewoźnika