Od 28 marca 2016 roku Lufthansa zaoferuje połączenie między Rzeszowem a Monachium siedem razy w tygodniu. Nowa trasa zastąpi dotychczasowe rejsy ze stolicy Podkarpacia do Frankfurtu.
Lufthansa wprowadzi nowe bezpośrednie połączenia pomiędzy Rzeszowem a Monachium, drugim największym portem lotniczym w Niemczech i pięciogwiazdkowym lotniskiem przesiadkowym Lufthansy na południu. Codzienne połączenia na tej trasie rozpoczną się 28 marca 2016 roku, a obsłuży je Canadair Regional Jet CRJ900 zabierający na pokład 78 pasażerów.
100 PLN rabatu na loty Lufthansy
Rejs LH 1618 wystartuje z hubu Lufthansy o 10:45 i po godzinie i 35 minutach dotrze do Rzeszowa o 12:20. Maszyna uda się w rejs powrotny o numerze LH 1619 o 12:55 i dotrze do Monachium o 14:30.
“Jestem pewien, że nowa trasa przypadnie do gustu pasażerom podróżującym z Rzeszowa tak samo jak rejsy do Frankfurtu, szczególnie, że lotnisko w Monachium oferuje polskim pasażerom dogodną siatkę ponad 90 połączeń do miast europejskich i blisko 20 kierunków w Ameryce Północnej i Azji. Lufthansa wraz z liniami Grupy oferuje z Monachium 130 połączeń na całym świecie.” – powiedział Frank Wagner, Country Manager Lufthansa Poland.
“Miasto jest również centrum ekonomicznym południowych Niemiec, gdzie swoją siedzibę ma wiele dużych międzynarodowych firm, co czyni nowe połączenie Lufthansy świetnym wyborem dla regionalnych biznesmenów” – dodaje.
LUFTHANSA: SPRAWDŹ WSZYSTKIE WPISY
“Perspektywa współpracy z Lufthansą jest ekscytująca dla każdego regionalnego portu lotniczego, więc i my cieszymy się z faktu uruchomienia codziennego połączenia z Rzeszowa do Monachium. Jako lotnisko jesteśmy też częścią podkarpackiej Doliny Lotniczej, a wiele firm z tego sektora w naszym regionie ma ważnych partnerów biznesowych właśnie w Bawarii, gdzie mogą teraz dotrzeć jeszcze szybciej. Nie bez znaczenia jest też fakt, iż Monachium oferuje bardzo bogatą siatkę połączeń przesiadkowych zarówno na rejsy europejskie jak i międzykontynentalne.” – powiedział Stanisław Nowak, prezes Portu Lotniczego Rzeszów – Jasionka.